Pravila privatnosti

Pravila o privatnosti i pristanak na korištenje podataka

Sljedeća detaljna pravila o privatnosti objašnjavaju podatke prikupljene na našoj web stranici i podatke koje obrađujemo i koristimo. 

Zaštita podataka za nas je vrlo važna i ozbiljno ju shvaćamo. Oslanjamo se na pouzdanu suradnju s Vama i ulažemo sve napore kako bismo Vas potpuno zadovoljili - to se, naravno, odnosi i na Vaše osobne podatke. S ovim odredbama o zaštiti podataka želimo Vas obavijestiti o tome kako se Vaši osobni podaci obrađuju. Stoga uzmite u obzir sljedeće informacije. Naše odredbe o zaštiti podataka dopunjuju Uvjete korištenja web stranica B. Brauna. 

Tijekom razvoja naše web stranice i implementacije novih zakonskih zahtjeva, novih tehnologija, ili radi unapređenja naših usluga, možda će biti potrebne izmjene ove politike privatnosti. Zbog toga preporučujemo da povremeno pročitate ova pravila o privatnosti. 

Možete ispisati ovaj dokument pomoću uobičajene funkcije Vašeg internetskog programa servisa (= preglednik: uglavnom "file"> "print").

Zaštita podataka ukratko


Voditelj obrade osobnih podataka:

B. Braun Adria d.o.o.

Hondlova 2/9

10 000 Zagreb

dpo.hr@bbraun.com

 

 

Ova se pravila o privatnosti odnose na podatke o Vama, uključujući osobne podatke, koje je prikupio B. Braun. Osobni podaci su podaci ili kombinacija pojedinačnih podataka pomoću kojih se možete utvrditi Vaš identitet.
Obrađujemo Vaše osobne podatke u skladu s Europskom uredbom o općoj zaštiti podataka. Obrađujemo Vaše osobne podatke u skladu s Europskom uredbom o općoj zaštiti podataka i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka Republike Hrvatske.Vaše podatke, ni u kojem slučaju, nećemo prosljeđivati trećim stranama izvan B.Braun grupe u svrhu oglašavanja ili marketinga bez prethodnog pristanka.

Kao međunarodna tvrtka surađujemo s vanjskim pružateljima usluga. U opsegu u kojem obrađeni podaci sadržavaju osobne podatke, sklopljeni su odgovarajući ugovori i donesene organizacijske mjere, prema važećim zakonima koji osiguravaju sigurnost vaših podataka. Naši zaposlenici osposobljeni su za obradu osobnih podataka i pismeno su se obvezali pridržavati se propisa o zaštiti podataka.

Kao opće pravilo, naša se web stranica može koristiti bez pružanja osobnih podataka. Ako se prikupljaju osobni podaci (npr. ime, adresa ili adrese e-pošte), to je uvijek na dobrovoljnoj osnovi kad god je to moguće.

Skrećemo Vam pozornost na činjenicu da prijenos podataka putem interneta (npr. prilikom komunikacije putem e-pošte) može uključivati nedostatke u sigurnosti. Pokušavamo zaštititi Vaše podatke od neovlaštenog pristupa trećih strana putem mjera opreza kao što su pseudonimizacija, ekonomija podataka, promatranje perioda brisanja podataka, a pritom uzimajući u obzir trenutnu tehnologiju. Međutim, unatoč navedenim zaštitnim mjerama, ne možemo u potpunosti isključiti protupravnu obradu trećih strana.

Kada posjetite našu web stranicu, naši web poslužitelji privremeno spremaju svaki pristup u datoteku zapisnika. Sljedeći se podaci unose i spremaju do automatskog brisanja:

• anonimna IP adresa
• datum i vrijeme pristupa
• naziv i URL pozvanih podataka
• zvještaj je li poziv podataka bio uspješan
• podaci o identitetu korištenog preglednika i operacijskog sustava
• web stranica s koje se pristup izvodi
• ime davatelja internetskih usluga

Zakonska obrada ovih podataka provodi se radi omogućavanja korištenja web stranice (uspostavljanja veze), radi sigurnosti sustava, tehničke administracije mrežne infrastrukture i optimizacije internetske ponude. Pristajući na ova pravila o privatnosti dajete svoj pristanak na prikupljanje tih podataka. Možete odbiti ovu obradu podataka. Ako odbijete upotrebu podataka, obavještavamo Vas da se naše usluge mogu koristiti samo u ograničenom stupnju.

Spomenuti osobni podaci ne obrađuju se izvan gore navedenih slučajeva, osim ako izričito ne pristanete na daljnju obradu.

U skladu s načelom izbjegavanja podataka i ekonomičnosti podataka iz Opće uredbe o zaštiti podataka, na našoj internetskoj stranici prikupljamo samo osobne podatke kada je to potrebno za vašu željenu svrhu, kada smo obvezni to činiti zbog zakonskih propisa ili ugovora te ako imamo zakoniti interes i / ili nam dobrovoljno dajete svoj pristanak. Prilikom unošenja osobnih ili poslovnih podataka (npr. adrese e-pošte, imena, adrese stanovanja), davanje vaših podataka je na izričito dobrovoljnoj osnovi. Obrađujemo Vaše podatke ili podatke povezane s poslovanjem na temelju zakonskih propisa u vezi s postojećim ili budućim poslovnim odnosima. Dodatno, svojim unosom izjavljujete pristanak da se upisani podaci prikupljaju, obrađuju ili koriste u svrhu koju ste Vi odredili. Obrađujemo i spremamo Vaše podatke samo onoliko dugo koliko je to potrebno za namjeravanu svrhu te ih brišemo nakon ispunjenja svrhe ili nakon isteka odgovarajućih razdoblja zadržavanja. Zbirka, obrada ili uporaba podataka ne pojavljuje se ni u koju drugu svrhu. Vaš pristanak za upotrebu podataka može se povući u bilo kojem trenutku. Ako odbijete upotrebu podataka, obavještavamo Vas da se naše usluge mogu koristiti samo u ograničenom stupnju. Mogućnosti korištenja podataka su kako slijedi:

Zbog zakonskih propisa:

• izvršenje naših Općih uvjeta
• upravljanje našim poslovanjem
• zaštita od ili određivanje mogućih prijevarnih transakcija

Zbog ugovornih ciljeva:

• obrada plaćanja za kupnju i druge usluge
• obrada vaših prijava

Zbog Vašeg pristanka:

• uspostavljanje kontakta
• slanje uzoraka, nagrada, proizvoda i informacija
• registracija za natjecanja, programe ili ponude na Vaš zahtjev
• isporuka ostalih usluga koje smo Vam ponudili
• ako je dopušteno zakonom, dostava specifičnih korisničkih, ne traženih ponuda i informacija o proizvodima i uslugama B. Brauna
• ankete na našim web stranicama
• razvoj i pružanje oglasa prilagođenih vašim interesima

Zbog našeg legitimnog interesa:

• određivanje učinkovitosti oglašavanja
• razvoj novih proizvoda i usluga
• analiza korištenja naših proizvoda, usluga i web stranica
• saznanje, kako ste stigli na našu web stranicu

Podatke koje prikupljamo koristimo kako bi Vam proizvodi i usluge koje nudimo, a koje ste Vi tražili, bili dostupni, kako bismo Vas obavijestili o ostalim proizvodima i uslugama koje nudi B. Braun i za upravljanje našim web stranicama i uslugama (npr. bilten) te kako bismo zadovoljili naša prava i obveze u pogledu obrade podataka sukladno zakonu. Da bismo Vam pružili sveobuhvatnu ponudu, Vaši se podaci prenose i upotrebljavaju u okviru B. Braun grupe (ovdje možete pronaći informacije vezane uz B. Braun grupu).

Djeca i osobe mlađe od 18 godina obično ne prenose osobne podatke bez pristanka roditelja ili zakonskih skrbnika. Ne tražimo osobne podatke od djece i potvrđujemo da ne prikupljamo osobne podatke od djece, niti ih koristimo ni na koji način niti ih otkrivamo trećim stranama bez odobrenja.

Internet je globalno otvorena platforma. Zbog internetskog načina rada i sistemskih rizika koji su uključeni, bilo koji prijenos podataka vrši se na vlastiti rizik. Za Vašu sigurnost nudimo isključivo naše usluge putem šifriranog prijenosnog kanala.

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu i spremaju u vaš preglednik. Ne oštećuju vaše računalo i ne sadrže viruse. Kolačići služe kako bi našu ponudu učinili korisnijom, učinkovitijom i sigurnijom. Neki kolačići (tzv. "funkcionalni kolačići", npr. za jezične postavke i procese naručivanja) su oni koji su apsolutno neophodni za osiguravanje osnovnih funkcija web-stranice.

Postoje dvije različite vrste kolačića:

Privremeni kolačići: Većina kolačića koje koristimo su takozvani "privremeni kolačići", posebno "kolačići sesije". Ovi se kolačići automatski brišu nakon završetka vašeg posjeta. Omogućuju nam prepoznavanje vašeg preglednika kada se vratite na našu web stranicu unutar iste sesije.

Trajni kolačići: Ostali kolačići, takozvani "trajni kolačići", automatski se brišu s vašeg krajnjeg uređaja tek nakon unaprijed definiranog vremenskog razdoblja (koje se razlikuje ovisno o vrsti kolačića).

Možete postaviti svoj preglednik tako da budete obaviješteni o postavkama kolačića i dopustiti kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, isključiti prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili općenito isključiti kolačiće kao i aktivirati automatsko brisanje kolačića pri zatvaranju preglednika. Ako odbijete korištenje kolačića (moguća postavka u vašem pregledniku), korištenje naše web stranice je i dalje moguće (ograničeno pod određenim okolnostima). Dodatne informacije o alatima trećih strana koje koristimo i detaljne informacije o kolačićima mogu se pronaći u našim "Postavkama kolačića" u podnožju ove web stranice. Pomoću postavki kolačića možete urediti i svoje osobne postavke u pogledu pohrane kolačića.

Poduzeli smo opsežne mjere predostrožnosti kako bismo zaštitili sigurnost Vaših podataka. Preneseni podaci koje ste unijeli npr. na HTML web stranicama (obrasci za kontakt) šalju se u šifriranom obliku (SSL - Secure Socket Layer) preko javne podatkovne mreže do B. Brauna gdje se spremaju i obrađuju.

Ova web stranica koristi SSL šifriranje zbog sigurnosti i zaštite prijenosa povjerljivih sadržaja, kao što su npr. upiti koje šaljete operateru web mjesta. Šifriranu vezu možete prepoznati tako da se linija adresa preglednika mijenja iz "http: //" u "https: //" i simbola zaključavanja u liniji preglednika.

Ako je SSL enkripcija aktivirana, podaci koje nam šaljete ne mogu čitati treće strane.

Ako nam pošaljete upit putem kontaktnog obrasca, podatke iz njega, uključujući i kontaktne podatke koje ste unijeli, spremit ćemo u svrhu obrade upitnika i za eventualna dodatna pitanja. Spomenute podatke nećemo prosljeđivati bez Vašeg pristanka.

Uporaba Salesforce Marketing Clouda
Koristimo funkcije daljnjeg oglašavanja (remarketinga) Salesforce Marketing Clouda od pružatelja usluga salesforce.com, Inc. Landmark @ One Market Street, Suite 300, San Francisco, CA 94105, USA ("Salesforce"). Ukoliko ste pristali na primitak našeg biltena i posjetite našu web stranicu putem newslettera, korist se tzv. „web svjetionika“ (web beacons). Na taj način moguće je pratiti učinkovitost našeg biltena, npr. da li ste otvorili e-mail ili koji je dio biltena bio osobito zanimljiv. U tu svrhu koristimo npr. metode praćenja "Otvoreno praćenje e-pošte" i "Praćenje e-poštom putem linka". Otvoreno praćenje e-pošte: Ovdje pratimo jeste li otvorili bilten putem 1x1 piksela u HTML predlošku opisanom u nastavku. Praćenje e-poštom putem linka: prati se je li veza otvorena unutar e-pošte („click-trough“). U tu svrhu Marketing Cloud konverificira veze u veze koje se mogu pratiti.

U većini korištenih poruka e-pošte Salesforce koristi tzv. "web beacons". Web signali (također zvan "ClearGIFs" ili "pikseli za praćenje") su male grafike (GIF datoteke veličine cca 1 × 1) koje se koriste među ostalima na web stranicama ili u HTML e-porukama. Web beacons ispunjavaju slične funkcije kao i kolačići, no korisnik ih ne može primijetiti. Putem web beaconsa može se promatrati je li e-mail otvoren i je li sustav korisnika sposoban primati HTML e-mailove. Osobni se podaci ne prikupljaju putem web beacona.

Ukoliko ne biste željeli primati obavijesti putem e-pošte s web beaconima, možete alternativno primiti i e-poštu u obliku teksta (ne u HTML formatu) promjenom odgovarajućih postavki u ovoj mjeri u Vašem poslužitelju e-pošte i blokirajući prijem HTML formata e-pošte.


Prihvaćanje prijenosa podataka u okviru usluga koje ste zatražili
Odlučili ste da želite da Vas se obavještava o budućim ponudama i proizvodima (npr. brošurama, obrascima itd.) B. Braun grupe. U okviru korištenja ovog portala podaci od Vas  mogu se prenijeti u SAD na pažljivo odabrane davatelje usluga sa kojima je zasnovan ugovorni odnos. Zaštita podataka koja postoji u SAD-u nije usporediva s europskim standardima, pa stoga ne može trajno osigurati odgovarajuću zaštitu podataka. Kako bismo ipak jamčili sigurnost Vaših podataka što je više moguće, naša tvrtka poduzima potrebne zaštitne mjere. Vaši se podaci, dakle, prenose u SAD prema načelu ograničenja svrhe i ekonomiji podataka, tako da se apsolutno bitne informacije koje ste pružili spremaju.

Vaši osobni podaci ne prosljeđuju se trećim stranama (dakle izvan grupe B. Braun), osim ako nismo dobili Vaš prethodni pristanak. Iz ove odredbe isključeno je prosljeđivanje podataka servisnim partnerima, kao što je npr. davatelj usluga ili špediter, ako je prijenos nužan za obradu narudžbi ili isporuku robe. Davatelji usluga logistike dobivaju podatke koji su potrebni za dostavu na korištenje na vlastitu odgovornost. Sukladno tome ograničavamo slanje podataka potrebnih za isporuku. Osim toga, drugi pružatelji usluga su uključeni u rad za pokretanje i obradu ugovora, kao što su npr. pružatelji IT usluga ili pružatelji usluga hostinga za web stranicu. Ove tvrtke posluju za B. Braun u okviru takozvane narudžbe i mogu koristiti samo osobne podatke u skladu s našim uputama. B. Braun obvezao je ove pružatelje usluga na Opću uredbu o zaštiti podataka prema ugovoru i prati ove tvrtke. Nadalje, isključen je prijenos podataka za obradu narudžbi ili isporuku robe ili usluga ili prijenos i korištenje za potrebe knjigovodstva i naplate unutar B. Braun grupe. Za prosljeđivanje podataka ovi se podaci mogu spremiti (vidi točku 10.) u aplikaciji u oblaku salesforce.com, Inc. Landmark @ One Market Street, Suite 300, San Francisco, CA 94105, USA ("Salesforce"). Pored toga, bez Vašeg pristanka trećim stranama neće se prenositi podaci. U svim tim slučajevima prijenos se provodi u skladu s važećim nacionalnim i europskim odredbama o zaštiti podataka; opseg prenesenih podataka ograničen je samo na nužan minimum u ovom slučaju.

Ako se registrirate za ponuđeni newsletter, spremiti ćemo Vaše ime i Vašu e-mail adresa, kao i informacije koje nam omogućuju da provjerimo jeste li vlasnik unesene adrese e-pošte i da ste pristali na primanje newslettera. Dodatno će biti potrebna Vaša adresa u slučaju isporuke putem pošte. Vaši se podaci obrađuju isključivo za traženi bilten, neće se dodatno koristiti u druge svrhe, niti će se proslijediti trećim stranama. Naš registracijski sustav osigurava slanje registracijske e-pošte s vezom za potvrdu da ste zaista zatražili odabrani newsletter (tzv. "Double-Opt-In-Procedure"). Možete opozvati pristanak na spremanje podataka, adresu e-pošte, kao i njihovu upotrebu za slanje newslettera u bilo kojem trenutku, na primjer putem veze "otkazati pretplatu" u newsletteru.

Ako naručite bilten pomoću našeg obrasca za kontakt, obradit ćemo Vaš upit u našem Salesforce Marketing Cloud (više pojedinosti potražite u točki 10).

Na ovoj se web stranici koristi Adobe Analytics, web analiza usluge tvrtke Adobe Systems Software Ireland Limited ("Adobe"). Adobe Analytics koristi kolačiće. Ako se informacije o korištenju web stranice koju generira kolačić prenesu na Adobeov poslužitelj, postavke osiguravaju da se IP adresa anonimizira prije geolokalizacije i zamijeni se generičnom IP adresom prije spremanja. Adobe koristi ove podatke u ime operatera ove web stranice kako bi procijenio upotrebu ove web stranice od strane korisnika, sastavljao izvješća o aktivnostima web stranice za operatera web mjesta i obavlja dodatne usluge povezane s korištenjem web stranice i interneta u pogledu od web operatera. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi u vezi s Adobe Analyticsom ne kombinira se s ostalim podacima tvrtke Adobe.  Spremanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom u Vašem softveru preglednika. Imajte na umu da u navedenom slučaju možda nećete moći u potpunosti iskoristiti sve funkcije ove web stranice. Osim toga, možete spriječiti unos podataka generiranih kolačićem i upućivanje na Vašu upotrebu web stranice (uključujući Vašu IP adresu) Adobeu, kao i obradbu tih podataka od strane Adobe-a preuzimanjem i instaliranjem dostupnog dodatka preglednika ovdje. Sklopili smo ugovor s društvom Adobe za obradu ugovorenih podataka te u potpunosti primijenili stroge odredbe njemačkih tijela za zaštitu podataka kada koristite Adobe Analytics.

Kako bismo zaštitili obrasce na našoj web stranici od spama i zlouporabe, koristimo uslugu "Friendly Captcha" tvrtke Friendly Captcha GmbH (Njemačka).

Korištenjem ove usluge moguće je razlučiti je li odgovarajući unos ljudskog podrijetla ili se radi o uvredljivom sadržaju automatizirane strojne obrade. Alat sprječava automatizirane i zlonamjerne zahtjeve od strane takozvanih "botova". Kao dio ovog procesa, vaša IP adresa se hvata pomoću Friendly Captche kako bi poslao kriptografski zadatak na vaš uređaj. Ovaj se zadatak rješava u pozadini i kada se riješi, Friendly Captcha šalje potvrdu poslužitelju da se radi o fizičkoj osobi.

U tom smislu, Friendly Captcha obrađuje i pohranjuje sljedeće podatke:

-IP adresa računala (anonimizirano putem jednosmjernog raspršivanja).

-Informacije o korištenom pregledniku i operativnom sustavu

-Anonimizirani brojač po IP adresi za kontrolu kriptografskih zadataka

-Web stranica s koje je izvršen pristup (URL)

Za više informacija o ovoj obradi podataka posjetite web stranicu Friendly Captcha: https://friendlycaptcha.com/legal/privacy-end-users/.

Na ovoj web stranici putem tehnologija Pixelpark GmbH (https://www.publicispixelpark.de/) podaci se prikupljaju u anonimnom obliku (Marketing Cookies) i šalju Pixelpark GmbH. Ovi kolačići postavljeni su za dizajn u skladu s potrebama, kao i za optimizaciju ove web stranice i za određivanje statističkih analiza i za unakrsnu medijsku upotrebu. Pixelpark GmbH koristi takozvane "kolačiće" za tu svrhu. Tekstualne datoteke koje su spremljene na računalu i koje omogućuju analizu korištenja web stranice (vidi "8. Cookies").

Podaci se ne koriste za osobnu identifikaciju posjetitelja ove web stranice.

Navedene anonimne podatke o korištenju mogu koristiti i web poslužitelji, kao i drugi oglašivači i partneri tvrtke Pixelpark GmbH kako bi identificirali korisničke interese bez mogućnosti zaključivanja Vašeg identiteta kao posjetitelja web stranice.

Unutar internetske prisutnosti B. Brauna može doći do korištenja sadržaja trećih strana  (tzv. "plugins"). Navedeni se podaci mogu pojaviti u obliku videozapisa na YouTubeu, RSS feedova ili grafike drugih web mjesta ili putem tipki društvenih medija, kao što je primjerice gumb za dijeljenje Facebooka. Ako ste na web stranici tvrtke B. Braun, na kojemu su integrirani sadržaji trećih strana, pod određenim okolnostima uspostavit će se veza s odgovarajućom društvenom mrežom. Sadržaj tipki može se time prenijeti na Vaš preglednik integrirati se na web stranicu. To znači da dotični pružatelj uvijek prima informacije da ste pristupili B. Braun web stranici. U ovom slučaju nije bitno jeste li član društvene mreže ili niste prijavljeni na takvu mrežu. Nadalje, bez obzira na to postupate li zapravo s integriranim sadržajem, društvene mreže će automatski prikupljati podatke. Navedenim postupanjem mogu se prenijeti sljedeći podaci:  IP adresa, informacije o pregledniku i operacijskim sustavima, razlučivost zaslona, ​​instalirani dodaci preglednika (npr. Adobe Flash Player), podrijetlo posjetitelja (ako ste slijedili vezu) i URL trenutne web stranice. Ako ste prijavljeni na neku od društvenih mreža tijekom korištenja web stranice B. Brauna, pod određenim okolnostima informacije o pozivu web stranice povezati će s Vašim članskim podacima i spremiti. Ako ste član društvene mreže i ne želite da se ti podaci prenose, potrebno je odjaviti se s društvene mreže prije nego što posjetite web stranicu B. Brauna. B. Braun nema utjecaja na opseg podataka koje prikupljaju društvene mreže. Molimo pogledajte Pravila o privatnosti odgovarajuće društvene mreže o vrsti, opsegu i svrsi prikupljanja podataka, o daljnjoj obradi podataka kao i o Vašim pravima u tom pogledu i postavljanju mogućnosti za zaštitu vaše privatnosti. Dodatno imate mogućnost blokiranja dodataka za društvene medije dodacima u pregledniku i na navedeni način možete spriječiti prijenos podataka.

16.1  Pravila o privatnosti za korištenje Facebook dodataka

Dodaci društvene mreže Facebook integrirani su na naše web stranice, pružatelj je Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, SAD. Facebookove dodatke možete prepoznati pomoću Facebook loga  na našoj web stranici. Pregled dodataka za Facebook pronaći ćete ovdje: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Ako posjetite naše web stranice, uspostavlja se izravna veza između Vašeg preglednika i Facebook poslužitelja putem dodatka. Na taj način Facebook prima informacije da ste posjetili našu web stranicu s Vašom IP adresom.  Facebook ovime može povezati posjet našoj web stranici sa Vašim korisničkim računom. Želimo istaknuti da mi kao davatelj internetske stranice nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka niti njihovu upotrebu od strane Facebooka. U tom smislu možete pronaći dodatne informacije u politici privatnosti tvrtke Facebook na http://de-de.facebook.com/policy.php.

Ako ne želite da Facebook prati Vaš posjet našim web stranicama, odjavite se sa Vašeg facebook korisničkog računa.

16.2 Pravila o  privatnosti za korištenje Twittera

Funkcije usluge Twitter integrirane su na naše web stranice. Korištenjem Twittera i funkcije "Re-Tweet", web stranice koje posjećujete povezane su s Vašim Twitter računom i prikazane drugim korisnicima. Podaci se prenose i na Twitter. Želimo istaknuti da mi kao davatelj internetskih stranica nemamo nikakva saznanja o sadržaju prenesenih podataka niti njihovu upotrebu Twittera. U tom smislu možete pronaći dodatne informacije u politici privatnosti Twittera na http://twitter.com/privacy.

Postavke zaštite podataka na Twitteru možete promijeniti u postavkama računa na: http://twitter.com/account/settings

16.3 Pravila o privatnosti za korištenje LinkedIn-a

Naša web stranica koristi funkcije LinkedIn mreže. Davatelj usluga je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD. Povezivanje s poslužiteljima LinkedIn-a uspostavlja se sa svakim pozivom jedne od naših web stranica, koja sadrži funkcije LinkedIn-a.  LinkedIn je obaviješten da ste posjetili naše web stranice s Vašom IP adresom. Ako kliknete na gumb "preporučiti" LinkedIn i prijavljeni ste na svoj račun na LinkedIn, moguće je da LinkedIn poveže Vaš posjet našoj web stranici sa Vama i Vašim korisničkim računom. Želimo istaknuti da mi kao davatelj internetskih stranica nemamo nikakva saznanja o sadržaju prenesenih podataka niti njihovu upotrebu od strane tvrtke LinkedIn.

Dodatne informacije možete pronaći u pravilima privatnosti tvrtke LinkedIn na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

16.4 Pravila o privatnosti za korištenje XING-a

Naša web stranica koristi funkcije mreže XING. Davatelj usluga je XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Njemačka. Uspostava veze s poslužiteljima XING-a odvija se sa svakim pozivom jedne od naših web stranica, koja sadrži funkcije XING-a. Prema našim saznanjima, ovdje se ne spremaju osobni podaci. Posebno se ne spremaju nikakve IP adrese, niti se procjenjuje ponašanje korištenja.

Više informacija o zaštiti podataka i gumbu za dijeljenje XING možete pronaći u pravilima o privatnosti tvrtke XING na https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

16.5 Pravila o privatnosti za korištenje YouTube

Naša web stranica koristi dodatke web stranice YouTubea kojim upravlja Google. Operator web stranica je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. Ako posjetite neku od naših web stranica opremljenih dodatkom usluge YouTube, uspostaviti će se veza sa poslužiteljima YouTubea. Ovime će se Youtube serveru javiti koju od naših web stranica ste posjetili.
Ako ste prijavljeni na svoj YouTube račun, omogućili ste YouTubeu da izravno poveže Vaše  pregledavanje sa Vašim osobnim profilom. To možete spriječiti tako da se odjavite s računa usluge YouTube. Više informacija o postupanju s korisničkim podacima možete pronaći u pravilima o privatnosti usluge YouTube na: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Ako koristite naš Extranet, potrebno je da unesete određene osobne podatke koje obrađujemo i spremamo kako bismo usmjerili naš ponuđeni raspon usluga prema Vašim potrebama na temelju toga. Sa svojim podacima možete upravljati pod "Moj profil". Za brisanje Vašeg profila molimo Vas da nas obavijestite putem naše adrese: mybbraun@bbraun.com a brisanjem Vaših podataka povlači se i potpuni pristup Extranetu.

17.1 Interakcija sa stručnjacima

Putem Extraneta možete razmjenjivati i povezivati se s zaposlenicima B. Brauna. Primati ćete nove informacije u okviru Vaše poslovne mreže sa zaposlenicima B. Brauna e-poštom na adresu koju ste priložili.

17.2 Zapisnik datoteka (Log files)

Želimo Vam istaknuti da je osim podataka koje ste unijeli, IP adresa s kojom posjetite naš Extranet spremljena i, ako je to primjenjivo, koristi se za osiguranje potraživanja i davanje dokaza. Nema daljnjeg korištenja podataka IP adrese, no snimanje će se vršiti isključivo u okviru preventivnih mjera. Nastavit će se osiguravati da se ne može izvući nikakav zaključak o određenom korisniku Extraneta.

17.3 Pristup informacijama i obavijesti e-poštom

Nakon uspješne identifikacije i registracije dobit ćete pristup na My B. Braunu raznim informacijama, dokumentima i aplikacijama.
U My B. Braunu biti će Vam ponuđene besplatne poruke e-pošte. U tu svrhu dužni ste navesti adresu e-pošte koju koristite samo Vi ili e-mail adresa koja Vam je osobno dodijeljena isključivo za primitak tih e-mail poruka. Određivanje drugih adresa e-pošte, posebno onih trećih strana, nije dopušteno. Unosom ove e-mail adrese izjavljujete da se slažete s obradom ovih podataka.
Biti će dostupne odgovarajuće deaktivacije kako bi se otkazale usluge e-pošte. U slučaju tehničkih ili drugih problema tehnička podrška s deaktiviranjem dostupna je korisnicima na adresi mybbraun@bbraun.com.

17.4 Brisanje vaših podataka

Vaše podatke spremit ćemo samo ako je to potrebno ili dopušteno u skladu sa zakonskim propisima ili u okviru zajedničkog poslovnog odnosa. Svi Vaši osobni podaci kasnije se brišu, pod uvjetom da se to ne protivi zakonom propisanom razdoblju zadržavanja.

 

Uvijek imate pravo pristupa (članak 15. GDPR) osobnim podacima, njihovom podrijetlu i primateljima i svrsi obrade podataka bez naknade, kao i pravo na ispravak (članak 16. GDPR), brisanje (članak 17. GDPR) ili ograničavanje obrade tih podataka (članak 18. GDPR). Nadalje, imate pravo dobiti osobne podatke koji se odnose na Vas koji ste dali odgovornoj stranci, u strukturiranom, zajedničkom i strojno čitljivom obliku (pravo na prenosivost podataka čl. 20. GDPR).
Također, možete u bilo koje vrijeme opozvati privolu (pravo na prigovor iz čl. 21. GDPR-a) koju ste dali za obradu i upotrebu vaših podataka, što nije nužno zbog nadređene zakonske regulative ili izravno za obradu postojećeg ugovornog odnosa. U tom smislu te s obzirom na daljnja pitanja vezana uz temu osobnih podataka, možete nas kontaktirati na adresi navedenom u impresumu. Na zahtjev, obavijestit ćemo Vas u pisanom obliku ako i koje osobne podatke smo pohranili o Vama u skladu s mjerodavnim propisima.

Prava o privatnosti možete preuzeti i ispisati s bilo koje web stranice tvrtke B. Braun pomoću poveznice "Pravila privatnosti".

Ako imate pitanja u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, možete se izravno obratiti našoj Službenici za zaštitu podataka koja je dostupna za informacije, zahtjeve ili pritužbe:

Službenica za zaštitu osobnih podataka

Hondlova 2/9

10000 Zagreb

Hrvatska

dpo.hr@bbraun.com

20.1 Vaše pravo na informiranje

U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, naši kupci imaju pravo na besplatne informacije o njihovim spremljenim podacima. Na zahtjev, obavijestit ćemo Vas u pisanom obliku ako i koje osobne podatke smo pohranili o Vama u skladu s mjerodavnim propisom.

20.2. Vaše pravo na podnošenje žalbe kod regulatornog tijela

U slučaju pritužbe možete se obratiti nadležnom regulatornom tijelu:

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Selska cesta 136

HR – 10 000 Zagreb

e-mail: azop@azop.hr