Iz stvarnog života - za stvarni život

Pogled iza scene

Tko, gdje i zašto u Godišnjem izvješću

Protekle je godine po prvi puta pojedinac bio u središtu pažnje Godišnjeg izvješća tvrtke B. Braun: Ole, obiteljski čovjek iz Bavarske. Ove godine to je Xiaoqian, mlada žena iz Šangaja. Koncept iza toga? Vjerodostojnost! "Ideja iza našeg godišnjeg izvješća je pratiti osobu kroz njezin svakodnevni život. Dopuštamo im da govore kroz sjećanja, anegdote i slike iz njihovog života - kako iz svakodnevnih trenutaka, tako i iz glavnih događaja i važnih prekretnica," kaže dr. Bernadette Tillmanns-Estorf, direktorica korporativnih komunikacija i korporativnih ljudskih resursa.

Nema zamišljenih likova koji plutaju kroz njihovu knjigu života

To je hrabar pristup, kad se uzme u obzir da Godišnje izvješće tradicionalno obrađuje osobito činjenice, brojeve i financijske rezultate. B. Braun namjerno izbjegava ograničite se na to, jer: "Srž naše korporativne aktivnosti uvijek se odnosi na ljude, njihove živote i njihovo zdravlje," kaže Holger Minning, voditelj korporativnog izdavaštva. Zato Godišnje izvješće ne prikazuje nikakve imaginarne likove koji plutaju kroz njihovu knjigu knjiga života u oblacima, nego prave osobe, koje doživljavaju uspone i padove, pate od gubitaka i nadvladavaju bolesti - bilo svoje ili one njima bliskih ljudi.

Naglasak je uvijek na zdravlju i vrijednosti života, iako bez izbjegavanja teme bolesti. Cilj je razumjeti točnokako B. Braun stvarno čini razliku, te što to konkretno znači za zaštitu i poboljšanje zdravlja i življenja ljudi ", kaže Nina Skrzyszowski, voditeljica projekta u korporativnom izdavaštvu.

Znali smo da Oleovom nasljedniku neće biti lako

Ali, kako pronaći osobu koja je spremna dopustiti takav osobni i vjerodostojni uvid u svoj život? Nema sumnje, to mora biti netko tko nije samo otvoren i pristupačan, već i samouvjeren u svojoj karijeri i spreman je pričati o tome ", kaže Holger Minning.

Ole je stavio sve ove preduvjete na stol i postavio ljestvicu vrlo visoko, u najmanju ruku zbog svoje srdačne i izravne osobnosti. Bilo nam je jasno da njegovom nasljedniku neće biti lako", kaže Minning Kao rezultat sveukupnog koncepta, koji će biti uspostavljen za najmanje tri godine, tim je također od samog početka znao da će Godišnje izvješće za 2016. obilježavati mlada žena iz Šangaja. To je naravno stvorilo neke logističke izazove: trebalo je osigurati koordinaciju između Melsungena i Šangaja, kao i svih nutarnjih i vanjskih sudionika u projektu - agenata, fotografa, video tima, a i kolega iz marketinga i upravljanja proizvodima, kao i znanstvenih i pravnih odjela. Sve je to trebalo sinkronizirati unutar tijesnog rasporeda koji nije ostavljao prostora za kašnjenje. Uostalom, o datumu za godišnju konferenciju za tisak o financijskim rezultatima - datumu objavljivanja Godišnjeg izvješća - nije moguće pregovarati.

Uvijek na zadatku - unatoč hladnoći, vremenskim ograničenjima i udvostručenom prekovremenom radu

"Da budem iskren, na početku projekta zamišljao sam da bi bilo lakše stvoriti protagonista od nule nego pronaći nekoga u divovskoj metropoli Šangaju čija će osobnost, stav i vrijednosti doista odgovarati B. Braunu i tko bi bio odgovarajući za našu svrhu", prisjeća se Nina Skrzyszowski. A Holger Minning dodaje: Pronaći nekoga poput Xiaoqian, koja je bila spremna pružiti uvid u svoj život na takav šarmantan i prirodan način, nije ništa drugo nego poklonjeno i daleko nadmašuje moja očekivanja. Baš kao što je prošle godine bio slučaj s Oleom, bilo je fantastično s njom raditi. Uvijek je bila vesela i predana. Unatoč hladnoći, vremenskim ograničenjima i dvostrukom prekovremenom radu, kroz fotografiranje i snimanje. Pouzdana i profesionalna - i vjerodostojna osoba kroz sve to. Mjerila za protagonista sljedeće godine i nadalje će ostati visoka" , kaže Holger Minning.

Međutim, gdje će on ili ona živjeti i dalje je strogo povjerljivo - čak i ako su pripreme već u tijeku. Uostalom, tim živi sa sloganom: Nakon Godišnjeg izvješća dolazi Godišnje izvješće. Ipak, nakon objavljivanja bila je proslava. I to s dvije osobe koje nisu mogle biti bliže Godišnjem izvješću, a koje su došle u Melsungen posebno za tu prigodu. Jedna iz Bavarske, druga iz Šangaja.

Timski rad: (s lijeva na desno) Holger Mining i Nina Skrzyszowski (korporativno izdavaštvo) s protagonistima Godišnjih izvješća, Oleom i Xiaoqianom, zajedno s njenim partnerom Billom.